Обробіток полів гербіцидами ССТ "Краяни" на посівах соняшника та сої

Дата: 17.05.2024 15:45
Кількість переглядів: 122

з 18.05.2024 по 25.05.2024  року після 18 години та зранку  ССТ «Краяни» буде  проводити обробіток  полів на посівах сої та соняшника гербіцидами хармоні, геліантекс, отаман та фунгіцидом - аканто плюс® на території Мачухівської сільської територіальної громади.  

 

Всі роботи проводитимуть  в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки у денні години.

 

Райони обробітку полів сої за межами населеного пункту Мачухи за Сноповим - орієнтовною площею - 110.00 га,   та за мікрорайоном  Будницьке, орієнтовною площею - 18.00 га.

 

Райони обробітку полів соняшника за межами населеного пункту Судіївка (за полем троянд) - орієнтовною площею - 100.00 га.

 

Райони обробітку полів соняшника за межами населеного пункту Шевченки за силосними ямами - орієнтовною площею - 39.00 га.

 

Райони обробітку полів соняшника між населеними пунктами Судіївка та Шевченки (Воронина балка) - орієнтовною площею - 28.00 га.

 

Райони обробітку полів соняшника між населеними пунктами Мачухи (Снопове, Сукова) та Шевченки - орієнтовною площею - 69.00 га.

 

Райони обробітку полів соняшника за межами населеного пункту Судіївка урочище  Курилки - орієнтовною площею - 27.00 га.

 

 

 

Препарат Хармоні Економний контроль основних дводольних бур’янів. Незамінний гербіцид для захисту сої. Відсутність будь-яких обмежень у сівозміні. Селективний для всіх сортів сої, зернових колосових, льону та гібридів кукурудзи.

Рекомендується використовувати для захисту від однорічних дводольних бур’янів, самостійно для полів легкого та середнього ступеня забур’янення, а також у бакових сумішах з д.р. бентазон або кломазон, для полів середнього та високого ступеня забур’янення, засмічених пасльоном, амброзією, лободою, дурманом та ін.

В якості страхового гербіциду після використання ґрунтових препаратів, коли не було досягнуто результату або проти повторної забур’яненості, особливо капустяними бур’янами.

Завдяки швидкому розкладанню в ґрунті (період напіврозпаду – 6 днів), Хармоні® не має обмежень у сівозміні. Проте пересівання культур, що загинули з будь-яких причин, можна проводити лише зерновими, соєю або кукурудзою;

Не використовувати Хармоні® у бакових сумішах з фосфорорганічними інсектицидами, інтервал між обробками Хармоні® і фосфорогранічними інсектицидами має становити не менше 14 діб.

 

 

 

Фунгіцид Аканто Плюс® - це синергія двох діючих речовин з різних хімічних класів. Високоселективний для використання на всіх зареєстрованих культурах 
 

МЕХАНІЗМ ТА ШВИДКІСТЬ ДІЇ

  • Є фунгіцидом з вираженим фізіологічним ефектом для захисту широкого спектру культур, таких як пшениця озима, ячмінь, буряки цукрові, ріпак, соя, соняшник, кукурудза, горох, люпин, нут та рис.
  • Забезпечує ряд ключових переваг, таких як надійний контроль хвороб, виражений фізіологічний ефект, тривала захисна дія та унікальна парова фаза.
  • Здатний контролювати збудників захворювань - представників класів аскоміцетів, базидіоміцетів, ооміцетів та дейтероміцетів, що робить цей фунгіцид невід’ємною частиною комплексної та ефективної програми захисту врожаю і його якості.
  • Високоселективний для використання на всіх зареєстрованих культурах.
  • Поєднання у фунгіциді Аканто Плюс® двох діючих речовин з різними механізмами дії запобігає появі резистентності.
  • Безпечний для медоносних бджіл.
  • Сумісний із більшістю сучасних ЗЗР, проте в кожному конкретному випадку рекомендується провести тест на сумісність.

ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ

  • Здатний ефективно захищати від збудників захворювань, що належать до 4-х класів (аскоміцетів, базидіоміцетів, ооміцетів, дейтероміцетів)
  • Фунгіцид має профілактичну, лікувальну та викорінювальну дію
  • Рослини залишаються здоровими впродовж тривалішого часу внаслідок метаболічної стійкості пікоксистробіну та ципроконазолу
  • Сприяє накопиченню хлорофілу та подовжує фотосинтетичну активність рослин, що впливає на продуктивні показники культур
  • Забезпечує рівномірне покриття навколо обробленої поверхні та тих частин рослин, що не потрапили під обробку
  • Зберігає врожай та покращує його якість навіть за низького рівня дії збудників інфекцій.

 

Переваги гербіциду Геліантекс

  • Створений на основі інноваційної молекули Arylex™ active.
  • Неперевершено контролює амброзію полинолисту (Ambrosia artemisiifolia), навіть перерослої.
  • Забезпечує максимальну гнучкість для оптимального контролю спектру ключових бур’янів.
  • Сумісний з більшістю засобів захисту рослин, що використовуються у посівах  соняшнику.

Механізм дії

Активний ріст чутливих бур’янів припиняється вже через добу після проникнення препарату в рослину. Перші видимі ознаки пригнічення бур’янів проявляються через 1-2 дні після внесення.

Остаточна загибель бур’янів відбувається через 3-5 тижнів після обробки і залежить від видового складу та стадії розвитку бур’янів, ступеня засміченості, а також кліматичних умов до, під час  і після обробки.

Arylex™ active (галауксифен-метил) входить до нового класу хімічних сполук– арилопіколінатів. За механізмом дії належить до групи синтетичних ауксинів (HRAC група O). Дієвий при низьких нормах використання. Швидко проникає у бур’яни та проявляє симптоми дії. Дієвий у прохолодних умовах

  • Оптимальна температура навколишнього середовища для застосування препарату знаходиться в межах від +8 до +25 °С.
  • Не рекомендується застосовувати Геліантекс™, якщо посіви соняшнику знаходяться в стані стресу (внаслідок ушкодження рослин шкідниками, хворобами, нестачі живлення, попередньо застосованих препаратів, дії посухи чи спеки, надмірної вологості повітря та ґрунту, а також впливу прохолодних погодних умов, тощо).
  • Слід уникати перекриття та знесення робочого розчину на сусідні культури дощ, що випав протягом 1-ї години після внесення, може знизити ефективність дії препарату.
  • Згідно сільськогосподарської практики препарат рекомендується застосовувати коли комахи-запилювачі не є активними (рано вранці або пізно ввечері).
  • Забороняється застосування в особистих підсобних господарствах, авіаційним методом, водоохоронній зоні рибогосподарських водойм.

 

Механізм дії гербіциду Отаман

Препарат пригнічує білковий синтез в клітинах рослин, в результаті чого відбувається інгібування синтезу хлорофілу з наступним відмиранням рослин.

Завдяки сучасній поверхнево-активній речовині гербіцид Отаман швидко і ефективно проникає через листя та інші зелені частини рослини і розноситься по всіх органах до кореневої системи. Повна загибель настає через 10-12 днів, залежно від погодних умов, виду, стадії розвитку бур'янів і норми витрати. Спочатку спостерігається пожовтіння рослин, потім листя в'януть.

Властивості гербіциду Отаман

Надійність препарату проявляється у вигляді стабільного гербіцидного ефекту при використання для приготування робочого розчину води з широким інтервалом жорсткості. Препарат характеризується низьким рівнем пенотворчої здібності під час приготування робочого розчину. Ця властивість дуже актуальна при використання препарату методом малооб'ємних обприскування, особливо під час авіаційного внесення.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень