Обробіток  полів ФГ «Краєвид Полтавщини» на посівах кукурудзи, соняшника та сої

Дата: 17.05.2024 15:18
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

з 18.05.2024 по 25.05.2024  року зранку та після 18 години  фермерське господарство «Краєвид Полтавщини» буде  проводити обробіток полів на посівах зернових та бобових культур, а саме кукурудзи, соняшника та сої на території Мачухівської сільської територіальної громади, гербіцидами. Всі роботи проводитимуть  в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки у денні години.

Райони обробітку полів кукурудзи: за межами населеного пункту Мачухи гербіцидами Нікусульфурон, Преміум та прилипачем Альфалип

поля, які межують з селами Байрак - орієнтовною площею - 36.00 га,  в сторону Кованчика орієнтовною площею - 130.00 га та в межах ставка Кисла Балка орієнтовною площею - 11.00 га.

Гербіцид Нікосульфурон 

Гербіцид системної дії для боротьби з однорічними та багаторічними злаковими та дводольними бур’янами у посівах кукурудзи.

Нікосульфурон – речовина групи сульфонілсечовин, є високо селективною по відношенню до кукурудзи, володіє системною дією та швидко проникає у рослини бур’янів. Після обробки поглинається переважно листками та впродовж кількох годин переміщується по рослині, що призводить до зупинки поділу клітин у точках росту. Зупиняє ріст та розвиток бур’янів за рахунок блокування ферменту ацетолактатсинтази, необхідного для синтезу незамінних амінокислот: валіну, лейцину та ізолейцину.

Гербіцид Преміум – досходовий і післясходовий селективний гербіцид для захисту кукурудзи та соняшнику від однорічних злакових та дводольних бур'янів. Механізм дії Гербіцида Преміум: ефективно контролює злакові бур'яни, діє на бур'яни в момент проростання. Проникаючи у тканини шилець злакових бур’янів та сім'ядолей дводольних S-метолахлор гальмує розвиток і поділ клітин, порушуючи ліпідний обмін, що спричинює зупинку росту і загибель рослин. Тербутилазин абсорбується коренями та листям бур'янів, переміщується акропетально по ксилемі, накопичуючись в верхівкових меристемах, інгібує транспорт електронів в рецепторах фотосистеми II в процесі фотосинтезу, що призводить до загибелі бур'янів. S-металохлор діє насамперед на однорічні злакові та деякі однорічні дводольні бур’яни, тербутилазін діє в основному на однорічні дводольні та деякі однорічні злакові бур’яни.

Райони обробіток полів соняшника -  за межами населених пунктів Мачухи, а саме поля, які межують зі ставком Кисла Балка орієнтовною площею - 20.00 га. гербіцидом  Євролайтінг  та прилипачем Альфалип

ЄвроЛайтінг — гербіцид для соняшнику. ЄвроЛайтінг призначений для знищення широкого спектру бур'янів на соняшнику за допомогою післясходової обробки у виробничій системі. Імазапір та імазамокс швидко поглинаються через листя та проникають через корені. Діючі речовини потрапляють через ксилему і флоему, де вони діють як інгібітор ензиму ацетогідро- ксиацидсинтазу (AHAS) або ацетолактатсинтазу (ALS). Цей ензим є тільки у рослин і бактерій, його нема у тварин. AHAS є каталізатором перших ступенів біосинтезу ланцюжка амінокислот: валін, лейцин та ізолейцин. Ці амінокислоти є ключовими для білків, потрібних для росту рослинних клітин. Інгібування AHAS імідазолінонами сприяє зниженню синтезу цих амінокислот, що в свою чергу призводить до загибелі чутливих бур’янів.  Унікальне поєднання активних компонентів, яке підсилює викорінювати функцію проти широкого спектра бур'янів; ефективність дії навіть при мінімальних витратах препарату є більш високою, ніж при використанні альтернативних рішень; відмінно контролює вовчка - зберігається всередині рослини і не дає їй присмоктатися; має тривалу дію за рахунок накопичення в ґрунті; чим не провокує виникнення стресу у культур; його застосування дозволяє контролювати падалицю на наступних культурах за рахунок сульфонілсечовинних гербіцидів; покращує показник олійності зерен; забезпечує меншу пестицидне навантаження на ґрунт; може прийматися при мінімальній або нульового обробітку ґрунту; не токсичний для тварин, людини і не надає подразнюючої дії. 

Райони обробіток полів сої -  за межами населених пунктів Мачухи -  поля, які межують з  Чорнобривчиком, орієнтовною площею - 35.00 га та поля за населеним пунктом Мазурівка,  орієнтовною площею -85.00 га гербіцидами  Ізопропіламінна сіль гліфосату   та Хармоні і прилипачем Альфалип

Ізопропіламінна сіль в якості діючої речовини містить більшість застосовуваних препаратів на основі гліфосату. Застосовується в якості вибіркового і суцільного гербіциду для боротьби з одно- та багаторічними бур'янами, зокрема, активний проти пирію повзучого, в'юнка, мишею і ряду інших бур'янів при застосуванні в вегетацію. Володіє системною дією і здатний пересуватися по рослині, потрапляючи з надземної частини в корені.

Гліфосат рекомендований для застосування в плодових садах, посадках цитрусових, виноградниках, чайних плантаціях, проти однорічних і багаторічних злакових і дводольних бур'янів. Обприскування проводять по вегетуючих бур'янах, за умови захисту культури (т.зв. спрямоване обприскування). Широко застосовується на полях, призначених під посів різних культур. В цьому випадку обробку вегетуючих бур'янів проводять восени в післязбиральний період, а також на парових полях в період активного росту бур'янів. Крім цього застосовується в посівах і посадках ялини, кедра, на землях несільськогосподарського користування: смуги відчуження шосейних і залізних доріг, охоронні зони ліній електропередач, траси нафто- і газопроводів, аеродроми та інші промислові території.

Препарати на основі ізопропіламінної солі гліфосату відносяться до 3 класу небезпеки для людини і 3 класу небезпеки для бджіл.

 Хармоні — системний для контролю широколистих бур'янів у посівах сої. 

Діюча речовина тифенсульфурон-метил, системний післясходовий гербіцид. Найбільшу популярність продукт має на сої завдяки добрій селективності, широкому спектру контрольованих бур’янів, низьким нормам внесення, широкому вікну застосування.  Діюча речовина гербіциду Хармоні належить до групи АЛС інгібіторів Проникаючи в бур'ян, Хармоні блокує фермент ацетолактатсинтазу (АЛС), внаслідок чого зупиняється синтез ферментів лейцин, ізолейцин та валін Клітини бур'янів у точках росту втрачають можливість до поділу, внаслідок чого припиняється ріст бур'янів і вони не створюють конкуренцію культурі. Економний контроль основних однорічних широколистяних бур’янів Незамінний партнер у технологіях захисту сої та інших культур Відсутність будь-яких обмежень у сівозміні Широка реєстрація - соя, кукурудза, зернові, льон Високоселективний до сої, зернових. Гнучкість внесення. Зручний в користуванні.

Прилипач Альфалип

ПАР Альфалип покращує змочування наземних частин рослин та підсилює прилипання робочого розчину препаратів, що сприяє швидкому та більш повному проникненню діючих речовин пестицидів в рослину. Це прискорює дію гербіцидів, забезпечує їх високу ефективність. Особливо велике значення це має під час сухої або холодної погоди, коли уповільнюється ріст бур’янів і погіршується їх змочування робочим розчином. Крім того, використання поверхнево-активних речовин забезпечує відмінну стійкість до змивання дощем, сильною росою та ультрафіолетових променів, що подовжує тривалість захисної дії препаратів.

ПАР Альфалип сумісний з більшістю препаратів, проте перед приготуванням бакової суміші необхідно провести пробне змішування. Бакову суміш слід використовувати відразу після приготування. Жорсткість води не впливає на ефективність прилипача.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень