Обробіток полів ПП "Імені Калашника" на посівах соняшника, ярого ріпака, ячменю, кукурудзи з 01.05.2024 по 07.05.2024 року

Дата: 30.04.2024 11:26
Кількість переглядів: 18

з 01.05.2024 по 07.05.2024  року  ПП "ім. Калашника"   буде  проводити обробіток  полів на посівах соняшника, ріпака ярого, ячменю та кукурудзи.

Всі роботи проводитимуть за межами населених пунктів в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках, як виняток, у похмурі і прохолодні дні з температурою нижче +10 допускається проведення обробки у денні години.

Обробіток  полів на посівах соняшника гербіцидом Челендж+ прилипач Меро ПАР на основі рапсової олії:

Райони обробіток:

Поля соняшника –поля за межами села Гвоздиківка, загальною площею - 155,00 га, поля за межами села Сердюки,  загальною площею  - 22,00 га, поля за межами села Клименки,  загальною площею  - 69,00 га. та поля за межами села Плоске,  загальною площею  - 128,00 га.

 

Обробіток  полів на посівах  ріпака ярого системним гербіцидом нопасаран+прилипач метолат та інсекцидом карате зеон:

Райони обробіток:

Поля ярого ріпака – поля за межами села Писаренки, загальною площею  - 108,00 га.

 

Обробіток  полів на посівах ячменю гербіцидом агрітокс,  інсекцидом карате, фунгіцидом альто супер:

Райони обробіток:

Поля ячменю – за межами населених пунктів Сердюки, загальною площею  - 90,00 га.

 

Обробіток  полів на посівах кукурудзи гербіцидом майстер, мілагро, прім; тітус екстра, віват, пріма:

Райони обробіток:

Поля кукурудзи – за межами населених пунктів Калашники, загальною площею  - 268,00 га.

 

 

 

Механізм дії гербіциду Челендж:

Відноситься до групи дифенилетеровых гербіцидів, порушує синтез хлорофілу в рослинах бур'янів. діюча речовина аклоніфен поглинається колеоптилем, гіпокотилем і сім'ядолями, але не кореневою системою, і переміщається до меристемних тканин рослин бур'янів. Аклоніфен призводить до накопичення в рослині фітона, який інгібує синтез хлорофілу та інших фотосинтетично активних пігментів. дія Челендж ®  проявляється в блічінгу (знебарвленні) проростаючих і молодих рослин бур'янів. Зростання їх припиняється і через 2-3 тижні вони гинуть.

Меро ПАР Прилипач (ПАВ) на основі рапсової олії

 Меро - неіонний прилипач (поверхнево активна речовина) на рослинній основі для використання з фунгіцидами на сої, соняшнику, моркві, груші, капусті, цибулі. Прилипач полегшує змочування наземних частин рослин (особливо тих, які мають потужний восковий та волосяний покриви) та посилює прилипання робочого розчину препарату, що сприяє прискореному та більш повному проникненню діючих речовин фунгіциду в рослину. Це покращує фунгіцидний ефект і важливо для ефективного контролю хвороб.

 

Механізм дії  гербіциду Нопасаран (BASF)

Діючі речовини гербіциду для ріпаку проникають в бур'яни як через пагони і листя, так і через кореневу систему з ґрунту. Потім транспортуються по флоемі та ксилемі до точок росту (системно), де порушують процес синтезу амінокислот, викликаючи загибель бур’янів. Ефективність, тривалість і спектр дії гербіциду Нопасаран сповна достатні для надійного захисту посівів ріпаку від бур’янів протягом всього вегетаційного періоду. Наявність двох діючих речовин різних хімічних класів є гарантією контролю бур’янів.

 

Прилипач Метолат Механізм дії прилипача Метолат:

Прилипач для гербіцидів, який зменшує поверхневий натяг нанесеного розчину, тим самим забезпечуючи утворення однорідної плівки на поверхні листя. Це сприяє кращому прилипання гербіциду і його поглинанню рослиною. Покращує роботу гербіциду в стресових ситуаціях таких як: посуха, холодна температура навколишнього середовища, коли ріст бур'янів сповільнюється і погіршується їх змочування робочою рідиною. Жорсткість води ніяк не впливає на роботу прилипача

Механізм дії Інсектициду, акарициду

 КАРАТЕ ЗЕОН

Карате Зеон має контактну та шлункову дію. Діюча речовина Карате Зеон 050 СS блокує проводимість нервових каналів у шкідників, викликаючи їх швидку загибель. Мікрокапсуляція за Зеон–технологією зумовлює більшість переваг препарату, адже за рахунок полімерних капсул Карате® Зеон стає безпечнішим для користувачів і фотостабільнішим, а його захисний термін подовжується до 7–8 днів.

Механізм дії Гербіцид Агрітокс (Bayer)

МЦПА відноситься до групи синтетичних ауксинів та має багато спільного з природними ауксинами рослин. Синтетичні ауксини на відміну від природних не втрачають активності при надходженні в рослини. Наслідком цього є надмірна інтенсивність поділу клітин і посилення дихальних процесів, що призводить до ослаблення надходження поживних речовин і виснаження запасу вуглеводів та як наслідок загибелі чутливих рослин.

Механізм дії Фунгіциду АЛЬТО СУПЕР

Діючі речовини швидко поглинаються асимілюючими частинами рослини, транспортуються акропетально (вгору) по ксилемі і розподіляються в тканинах рослини. Ципроконазол і пропіконазол зупиняють розвиток патогенів, втручаючись в біосинтез стеролів у мембранах клітини. Найкращий результат досягається при використанні препарату на ранніх стадіях розвитку хвороби.

Механізм дії гербіциду Майстер:

Відноситься до гербіцидів, що володіє системною дією. Проникнувши при обробці в бур'яни, гербіцид разом з поживними речовинами, які споживає рослина, починає пересуватися по флоемі і ксилемі, вражає ацетолактатсинтетазу – основний фермент, що бере безпосередню участь у біосинтезі амінокислот. Гербіцид призводить до порушення процесу синтезу білків, що призводить до зупинки поділу клітин в меристемних тканинах.

Наскільки швидко буде проявлятися гербіцидна дія, залежить від кліматичних умов. При сприятливих умовах вже в перші 2 години припиняється активний ріст бур'янів, тим самим знижується конкуренція з оброблюваної культурою.  Протягом 10 днів можна спостерігати хлороз листків бур'янів (спочатку вони жовтіють, потім з'являються бурі плями), а після закінчення 2-4 тижнів смітна рослинність гине.

МІЛАГРО Гербіцид широкого спектра дії
Післясходовий гербіцид для знищення однорічних та багаторічних злакових і деяких дводольних бур’янів у посівах кукурудзи на зерно та силос. Мілагро 040 SC к.с. високоефективний страховий гербіцид, який знищує навіть злісні багаторічні бур’яни, наприклад, гумай, пирій, а також пригнічує розвиток осотів за умови обробки їх у фазі розетки.

 

Гербіцид Пріма

Характеристика та застосування гербіциду Пріма

Пріма – це гербіцид комплексного впливу, що захищає посіви кукурудзи, пшениці, проса, ячменю і сорго. Препаративна Форма – суспензійна емульсія (СЕ). Хімічні характеристики Прими дозволяють широко використовувати її у сільському господарстві.

СЭ Пріма має ряд характерних переваг:

· високий ефект від застосування в боротьбі з дводольними бур'янами;

· легке і швидке проникнення з швидким впливом на бур'янисті рослини;

· подвійний механізм впливу на запобігання росту бур'янів;

· широкий діапазон застосування (до 6-7 кукурудзяного листа або до утворення другого міжвузля у зернових культур);

· усунення бур'янів спостерігається на 7-14 день застосування;

· добре знищує бур'янисту траву навіть на її пізніх стадіях росту;

· немає обмежень для посіву майбутніх культур.

 

Післясходовий гербіцид Тітус Екстра, селективної (вибіркової) дії.

Механiзм дії: належить до класу сульфонілсечовин, є високо селективними по відношенню до кукурудзи, володіють системною дією та швидко проникають у рослини бур’янів.

Після обробки поглинаються переважно листками та протягом кількох годин переміщуються по рослині, що призводить до зупинки поділу клітин у точках росту (пагонів та коріння).

Препарат зупиняє ріст та розвиток бур’янів за рахунок блокування ферменту ацетолактатсинтази, необхідного для синтезу незамінних амінокислот: валіну, лейцину та ізолейцину.

Органічне добриво Valagro Віва - стимулятор розвитку кореневої системи, також використовується для подолання стресів, відновлення родючості ґрунтів, зростання і збільшення врожайності. Комплексно діє як на кореневу систему, так і на наземну частину рослини.

Препарат Viva є універсальним активатором ґрунтової мікрофлори, що не лише сприяє кращому розвитку кореневої системи, а й відновлює родючість ґрунту. Підвищує врожайність, чудово себе показує на засолених ґрунтах, а також ділянках, де високі норми хімічних добрив вносяться систематично (наприклад, застосування нематоцидів, ґрунтових гербіцидів і т. д.). Стимулює зав’язь, сприяє рівномірному дозріванню плодів більшого розміру.

Хімічний склад: До складу препарату Viva входять полісахариди (знімають стрес після пересадки), білки, поліпептиди, амінокислоти (підвищують врожайність), гумінові кислоти та вітамінні комплекси (покращують активність ґрунту).


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень