ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ «Про заборону випалювання рослинності».

Дата: 08.04.2024 16:10
Кількість переглядів: 85

Про заборону випалювання сухої рослинності або її залишків, так як це призводить до забруднення повітря продуктами горіння, пошкодження лісосмуг, лісів, унікальної рослинності, завдають значної шкоди якісному стану ґрунтів, дотримання вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, на територіях і об’єктах природно-заповідного  фонду.

У разі виявлення фактів спалювання залишків рослинності чи сміття на присадибних ділянках в межах населених пунктів, працівниками поліції буде вжито всі необхідні заходи для документування фактів адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів»  (відповідно до Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Держкомітету України з питань ЖКГ від 17.05.2005 № 76 – спалювання всіх видів відходів на зазначеній території домоволодіння і в сміттєзбірниках забороняється).

У разі виявлення факту адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків», буде вжито всіх  необхідних заходів для документування факту адміністративного правопорушення та передачі матеріалів до компетентного органу (ДСНС, Держекоінспекція) для вирішення питання про притягнення особи до адміністративної відповідальності.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень