Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі

Дата: 23.11.2023 13:34
Кількість переглядів: 21

  1.  

Найменування замовника

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МАЧУХІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ «ДРУЖБА» (КП «ДРУЖБА»)

  1.  

Місцезнаходження замовника

38754, Україна, Полтавська область, Полтавський р-н, с. Мачухи, вул. Лялі Убийвовк, буд. 1

  1.  

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі

юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань

39427006

  1.  

Категорія замовника

Юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади

  1.  

Назва предмета закупівлі

Сміттєвоз (Код ДК 021:2015: 34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби)

  1.  

Вид процедури

Відкриті торги з особливостями

  1.  

Ідентифікатор закупівлі

UA-2023-11-22-019346-a

  1.  

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі наведена в Додатку 1 до Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог законодавства.

  1.  

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Джерело фінансування закупівлі: кошти місцевих бюджетів.

  1.  

Очікувана вартість предмета закупівлі

3 300 000,00  грн. з ПДВ

  1.  

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затверджена примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від 18.02.2020 № 275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: 1) здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо; 2) отримання комерційних (цінових) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників; 3) у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). Відповідно до вказаної методики, при визначені очікуваної вартості предмету закупівлі товарів, робіт та послуг використовується один із методів формування очікуваної вартості предмету закупівлі та проведення моніторингу цін для подальшого укладення договорів.

Очікувана вартість предмета закупівлі сформована на підставі аналізу сучасного ринку техніки через мережу Інтернет та визначена методом моніторингу ринкових цін на основі комерційних пропозицій. До ціни товару входять: вартість товару, доставка, податки, збори, інші обов'язкові платежі, які учасник сплачує або повинен сплатити відповідно до законодавства. Згідно з «ПРИМІРНОЮ МЕТОДИКОЮ визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», затвердженою Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020   № 275 очікувану вартість предмета закупівлі (Товару) необхідно визначити за методом порівняння ринкових цін. Зокрема, визначити орієнтовну ціну за 1 одиницю Товару, як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних. Відповідно, з урахуванням кошторисних призначень, очікувана вартість предмета закупівлі становить:                                3 300 000,00 грн.

 

Додатку 1

до Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
UA-2023-11-22-019346-a

 

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі

 

Сміттєвоз

 (Код ДК 021:2015:  34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби)

 

1. Інформація про кількісні та якісні  характеристики предмета закупівлі:

 

№ з/п

Вимоги  замовника

  1. Загальна частина

1.1.

Обсяг закупівлі – 1 (одна) одиниця

1.2.

Сміттєвоз із боковим завантаженням типу «АТ-4032» на шасі DAYUN CGC1141 (або еквівалент) повинен бути новим, в стандартному заводському виконанні, виготовлений не раніше 2023 року.

1.3.

Сміттєвоз із боковим завантаженням типу «АТ-4032» на шасі DAYUN CGC1141 (або еквівалент) призначений для роботи з контейнерами 750 л. та євроконтейнерами 1 100 л. Сміттєвоз повинен завантажувати ТПВ, пресувати відходи, перевозити та розвантажувати сміття на полігоні.

1.4.

Принцип роботи – завантаження, пресування, перевезення та розвантаження побутового сміття.

  1. Технічна частина

2.1.

Для безперешкодного проїзду і маневрування на сільських вулицях та на полігоні ТПВ сміттєвоз повинен мати колісну формулу 4х2.

2.2.

Для збільшення об’єму ТПВ при завантажені та перевезення за один рейс та досягнення максимального економічного ефекту маса сміттєвоза в разі повного завантаження повинна бути від 12 000 до 14 000 кг. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на сміттєвоз, що пропонується, з минулих поставок).

2.3.

Для зменшення витрат пального та зниження забруднення навколишнього середовища, двигун повинен бути дизельним, мати потужність від 150 до 190 к.с. та відповідати екологічному стандарту не нижче ЄВРО-5. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на сміттєвоз, що пропонується, з минулих поставок).

2.4.

Для зменшення експлуатаційних витрат та витрат пального, об'єм двигуна повинен бути від 4 000 до 4 300 куб.см. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на сміттєвоз, що пропонується, з минулих поставок).

2.5.

Для роботи в жорстких умовах полігону коробка змінних передач повинна бути механічною. Кількість передач не менше 8.

2.6.

Для роботи в жорстких умовах полігону передня та задня підвіски мають бути ресорними.

2.7.

Для роботи в жорстких умовах полігону шини сміттєвоза повинні бути не менше ніж 9.00R20 (або еквівалент). (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на сміттєвоз, що пропонується, з минулих поставок).

2.8.

Для підвищення рівня безпеки та збільшення ефективності гальмування на вологій, слизькій дорозі та на спусках полігону з повним завантаженням, гальмівна система сміттєвоза повинна мати не менше двох контурів.

2.9.

Для безперешкодного проїзду і маневрування на вулицях селища та на полігоні ТПВ колісна база автомобіля повинна бути не більше 4200 мм. (Учасник підтверджує відповідність зазначеній вимозі шляхом надання копії Сертифікату відповідності на сміттєвоз, що пропонується, з минулих поставок).

2.10.

Для покращення кута повороту кабіна сміттєвоза повинна бути безкапотного типу та мати ширину не більше ніж 2500 мм.

2.11.

Робоче обладнання та елементи сміттєвоза повинні бути повністю новими.

2.12.

Місткість бункеру ТПВ повинна бути не менше 15,0 куб. м.

2.13.

Управління пресувальним механізмом сміттєвоза повинно здійснюватись в ручному режимі.

2.14.

Для більшої продуктивності вантажопідйомність маніпулятора бокового завантаження повинна бути не менше 600 кг.

2.15.

Маніпулятор бокового завантаження повинен бути обладнаний універсальним захватом (під контейнери 0,75 куб.м., та металеві або пластикові євроконтейнери від 0,6 до 1,1 куб.м.).

2.16.

В залежності від щільності ТПВ механізм пресування повинен забезпечувати оптимальний ступінь ущільнення від 2,5 до 4.

2.17.

Вивантаження сміття - самоскидне.

2.18.

Для ефективності експлуатації сміттєвоза паливний бак повинен бути об’ємом не менше 150 л.

2.19.

Сміттєвоз повинен бути обладнаний: кондиціонером, електросклопідйомниками, центральним замком, круїз-контролем.

  1. Організаційна частина

3.1.

Сміттєвоз повинен бути новими, в стандартному заводському виконанні, виготовленим не раніше 2023 року.

3.2.

Постачальник забезпечує передпродажну підготовку, введення техніки в експлуатацію та навчання обслуговуючого персоналу (вартість цих робіт враховується в ціну поставки).

3.3.

Всі написи на елементах керування обладнання повинні бути виконані на українській мові.

3.4.

Для участі в тендерних торгах учасник повинен представити в пропозиції:

- копію першого листа ТУ на виготовлення сміттєвозів, завірену печаткою заводу-виробника;

- зображення, детальні технічні характеристики та опис сміттєвоза, що пропонується;

- копію свідоцтва про присвоєння Міжнародного ідентифікаційного коду (WMI) виробника колісних транспортних засобів та символів міжнародного ідентифікаційного номера (VIN) колісних транспортних засобів, завірену печаткою заводу-виробника;

- копія сертифікатів на систему управління якістю ДСТУ ISO щодо виробництва автотранспортних засобів (для заводу-виробника) та торгівлі автотранспортними засобами (для учасника) завірені печаткою заводу-виробника та учасника відповідно;

- підтвердження на поставку учасника на облік в МВС щодо надання дозволу на здійснення підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією транспортних засобів, що підлягають реєстрації в органах внутрішніх справ (копія Реєстраційного посвідчення або копія листа з МВС України);

- оригінал гарантійного листа від заводу-виробника/офіційного імпортера сміттєвозного обладнання (сміттєвоза в цілому), який підтверджує можливість поставки якісного та комплектного товару в строки, визначені договором.

3.5.

Гарантійний термін експлуатації обладнання повинен бути не менше 12 місяців або 50 000 км. пробігу.

3.6.

Учасник  забезпечує здійснення технічного нагляду, гарантійного та сервісного обслуговування техніки на протязі  гарантійного терміну експлуатації.

3.7.

Учасник повинен представити при отриманні машини:

- документи для реєстрації  в відповідних органах

3.8.

Вся технічна документація на машину повинна бути на українській мові.

3.9.

У разі, якщо товар, представлений на торги, не відповідає технічним вимогам Замовника або Учасник не в змозі виконати умови поставки, висунуті Замовником, пропозиція Учасника може бути відхилена. 

3.10.

При виготовленні сміттєвоза мають застосовуватись заходи із захисту довкілля.

     

 

* Обов’язково заповнюється учасником. Відповідність запропонованого автомобіля технічним, якісним та кількісним вимогам  до предмету закупівлі повинна бути надана Учасником у складі тендерної пропозиції у вигляді таблиці відповідності згідно з цим Додатком (таблиця заповнюється учасником в стовбці «Підтвердження вимог учасником», де потрібно зазначити Відповідає «+» або Не відповідає «-»).

 

У разі, якщо товар, представлений на торги, не відповідає технічним вимогам Замовника, або Учасник не в змозі виконати умови поставки, заявлені Замовником, така пропозиція може бути відхилена.

Керуючись п. 61 прикінцевих та перехідних положень (розділ 10) Закону замовник здійснює закупівлю товару, що складає предмет цієї закупівлі, виключно якщо його ступінь локалізації виробництва* дорівнює чи перевищує 15 відсотків. Ступінь локалізації виробництва визначається згідно положень Закону. Учасник надає у складі тендерної пропозиції інформацію про ступінь локалізації виробництва запропонованого ним згідно тендерної пропозиції товару (наприклад – довідку у довільній формі, або інші документи, що підтверджують ступінь локалізації виробництва такого товару). *Вживається у значенні, передбаченому згідно пункту 291 частини першої статті 1 Закону.

У випадку, якщо згідно абзацу 2 підпункту 4 пункту 61 прикінцевих та перехідних положень (розділ 10) Закону до запропонованого учасником товару не застосовуються положення щодо ступеня локалізації виробництва, учасник надає у складі тендерної пропозиції інформацію у довільній формі з відповідним обґрунтуванням, що підтверджує незастосування вказаних норм Закону, та з посиланням на відповідні норми Закону України “Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі”, та або положення про державні закупівлі інших міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та які відповідно підтверджують незастосування пункту 61 прикінцевих та перехідних положень (розділ 10) Закону до запропонованого учасником товару.

На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 03 листопада 2023 р. № 1141:

- Замовник визначає в тендерній документації на закупівлю предмета закупівлі, внесеного до переліку, вимогу щодо надання  учасником процедури закупівлі сертифіката відповідності системи управління якістю у виробництві вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 або ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT) щодо виробника, продукція якого пропонується таким учасником, або національних стандартів, якими їх замінено, виданого акредитованим відповідно до законодавства органом з оцінки відповідності.

Учасник процедури закупівлі на таку вимогу замовника в тендерній документації подає у складі тендерної пропозиції копію сертифіката відповідності системи управління якістю у виробництві вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 або ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT) щодо виробника, продукція якого пропонується таким учасником, або національних стандартів, якими їх замінено, виданого акредитованим відповідно до законодавства органом з оцінки відповідності.

Якщо предметом закупівлі, внесеним до переліку, є колісні транспортні засоби, замовник визначає в тендерній документації вимогу щодо надання учасником процедури закупівлі сертифіката типу обладнання (або сертифікат типу транспортного засобу) чи сертифіката відповідності транспортних засобів або обладнання, чи сертифіката відповідності щодо індивідуального затвердження, в якому зазначено місцезнаходження виробника колісного транспортного засобу в Україні, виданого органом із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання, який відповідно до законодавства призначений Мінінфраструктури, чи свідоцтво про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортного засобу (VIN), виданого національною організацією України, уповноваженою на ведення реєстрації та присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI).

Учасник процедури закупівлі на таку вимогу замовника в тендерній документації подає у складі тендерної пропозиції сертифікат типу обладнання (або сертифікат типу транспортного засобу) чи сертифікат відповідності транспортних засобів або обладнання, чи сертифікат відповідності щодо індивідуального затвердження, в якому зазначено місцезнаходження виробника колісного транспортного засобу в Україні, виданий органом із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання, який відповідно до законодавства призначений Мінінфраструктури, чи свідоцтво про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортного засобу (VIN), виданого національною організацією України, уповноваженою на ведення реєстрації та присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень