ПРОЄКТ РІШЕННЯ СЕСІЇ

Дата: 08.06.2023 16:04
Кількість переглядів: 197

Відповідно до ст. 143 Конституції України, ст. 11, ст. 25 , ст. 66 Закону України «Про освіту», ст. 32, Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Мачухівська сільська  рада з метою врахування думки жителів громади розпочинає громадські обговорення, щодо реорганізації (пониження ступеня, зміни типу) Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Калашниківського та Полузірського НВК Мачухівської сільської ради.

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми. Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу громада платить із власного бюджету) та переведення дітей до більших шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

Виходячи вищенаведеного Мачухівська сільська  рада проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи, затвердивши план оптимізації мережі закладів освіти, виносить на громадське обговорення питання подальшого функціонування кожного закладу загальної середньої освіти, що знаходиться в сільській місцевості та затвердження  відповідних проєктів  рішеннь.

Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення в приміщенні закладів освіти засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці сіл територіальної громади, територію яких обслуговує заклад загальної середньої освіти.

Перелік сільських закладів освіти, що підлягають реорганізації (зміні типу):

ПРОЄКТ РІШЕННЯ СЕСІЇ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ СЕСІЇ ПОЛУЗІРЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ СЕСІЇ КАЛАШНИКИ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень