Мінцифри оголошує про запуск спільноти для лідерів цифрової трансформації в регіонах

Дата: 10.02.2022 10:26
Кількість переглядів: 482

Цифрова трансформація регіонів  один з основних напрямів Мінцифри та важлива складова трансформації України. Мінцифри зацікавлена в пришвидшенні темпів цифрових трансформацій у містах, селах, громадах, а також прагне, щоб про цифрові перемоги регіонів знала вся країна.

Міністерство цифрової трансформації України оголошує про оновлення майданчика та концепції для обміну досвідом цифрових трансформацій у регіонах Smart City Club і запускає спільноту Smart Regions community.

Нова спільнота призначена для координації цифрової трансформації в регіонах та громадах, обміну досвідом, розв'язання проблемних питань, презентації цифрових продуктів та розвитку компетенцій.

Діяльність Smart Regions Community реалізовуватиметься в декількох форматах:

1. Рада Smart region. Учасники: CDTO ОДА, цифрові лідери великих міст і громад, керівники проектних офісів, неурядові організації та бізнес, національні та міжнародні експерти, бізнес, неурядові організації

2. Рада Smart city. Учасники: CDTO міст, цифрові лідери, активісти цифровізації громад великих міст.

3. Рада Smart hromada. Учасники: CDTO громад, цифрові лідери, активісти цифровізації малих та середніх громад, які мають найбільш успішні цифрові кейси.

Крім того, запускається Smart Communications Club – неформальні зустрічі комунікаційних менеджерів ОДА, місцевих рад і громадських організацій, щоб підвищити професійні стандарти, навчатися через обмін досвідом і розгляд комунікаційних кейсів. Цифрова трансформація має стати пріоритетною темою регіональних медіа.

«Для створення потужної екосистеми цифрової економіки України необхідна консолідація зусиль стейкхолдерів на місцевому рівні місцевих влад, громадянського суспільства, бізнесів. Також лідери цифрових трансформацій у регіонах мають бути на одній хвилі з Мінцифрою. У цьому контексті Smart Regions community стане додатковим елементом системи цифрової трансформації регіонів, що дозволить швидко й ефективно впроваджувати зміни на місцях», - зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан:

Куратором Smart Regions Community є Маргарита Трипольська, яка координує питання участі в ком’юніті бізнесу, проектів МТД, аналітичних центрів та запрошення експертів. E-mail для пропозицій та запитань: margotripolskaya@gmail.com.

Урядовий портал

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень