Програма медичних гарантій - допомога поруч

Дата: 03.02.2022 09:44
Кількість переглядів: 463

У межах бюджету Програми медичних гарантій-2022 передбачено понад 26 млрд грн на первинну медичну допомогу, що на 6 млрд більше ніж у 2021 році.

Тетяна Бойко, заступниця Голови НСЗУ:“Національна служба здоров’я працює задля фінансової захищеності пацієнта від катастрофічних витрат та його безперешкодного доступу до якісної медичної допомоги. Тарифи у Програмі медичних гарантій-2022 збільшені в межах тих коштів, які виділили у державному бюджеті. Понад 33 млрд грн. у бюджеті Програми медгарантій-2022 дозволили підвищити тарифи за найважливішими напрямами надання медичної допомоги. В особливому фокусі - пріоритетні напрями стаціонарного лікування - інсульти, інфаркти, онкологія. Це дозволить лікарням закуповувати необхідні якісні ліки, покращувати умови перебування пацієнта в лікарні, створювати гідні умови праці для медичних працівників.

Фото без опису

Крім того, у 2022 році програма “Доступні ліки” розшириться препаратами для лікування хвороби Паркінсона, а також хронічного обструктивного захворювання легень. На відшкодування інсулінів та лікарських засобів за програмою “Доступні ліки” у 2021 році заплановано 4,6 млрд грн. Загалом бюджет програми реімбурсації збільшиться на 1,8 млрд грн. Все це дозволяє й надалі наближати медичну допомогу до пацієнта”

 

НСЗУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень