«Програма для відновлення України»: На інфраструктурні проєкти у дев’яти областях розподілено понад 1,17 млрд грн

Дата: 03.02.2022 09:02
Кількість переглядів: 443

Уряд розподілив субвенцію з держбюджету на реалізацію проєктів у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Йдеться про понад 1,17 млрд грн на проєкти з відновлення соціальної інфраструктури у дев’яти областях. Відповідне рішення схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Ці проєкти мають важливе соціальне значення для України — їхня реалізація дозволяє отримати доступ до якісних послуг жителям східних регіонів та регіонів, де проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб. Розподіл  коштів  дасть  можливість продовжити реалізацію 170 проєктів, що спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури. Зокрема, йдеться про реконструкцію чи будівництво нових медичних та освітніх закладів, закладів культури та спорту, громадських центрів та ЦНАПів. Відповідно до умов Програми, ці будівлі мають бути безбар’єрними та енергоефективними», – зазначив Олексій Чернишов.

Проєктом постанови розподілено 1,038 млрд грн спеціального фонду та 137,4 млн грн загального фонду державного бюджету на реалізацію 170 проєктів у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Херсонській, Одеській та Полтавській областях.

Зазначимо, що у Державному  бюджеті на  2022  рік передбачено субвенцію місцевим бюджетам на реалізацію проєктів в рамках «Надзвичайної  кредитної  програми  для  відновлення  України» понад 1,44 млрд грн.

Зауважимо, що «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» від ЄІБ — це довгострокова інвестиція, спрямована на відновлення інфраструктури на сході України, а також у регіонах, які приймають внутрішньо переміщених осіб. Перший транш програми склав 200 млн євро.

Нагадаємо, раніше Міністр Олексій Чернишов повідомив, що парламент ратифікував Фінансову угоду між Україною та ЄІБ щодо залучення 340 млн євро, яка була підписана 9 грудня 2020 року.

Міністерство розвитку громад та територій України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень