В області  формують бригаду територіальної оборони

Дата: 26.01.2022 14:09
Кількість переглядів: 288

На Полтавщині бригаду територіальної оборони укомплектували на 70% особовим складом. Вона складатиметься з 5 батальйонів і управління бригадою, які розташують у районах та обласному центрі. Всі 6 підрозділів мають розміститися в пунктах постійної дислокації.

Будівлі, де розмістять батальйони, повинні відповідати вимогам та критеріям, які визначені Міністерством оборони України. Зокрема, має бути кімната для зберігання зброї.

 

Заступник директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Геннадій Безуглий  зазначив, що наразі в країні організація заходів ТрО здійснюється відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», і відповідальними за цей напрям роботи є не лише військові, а й органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Відповідно до планів, ми готові до виконання завдань, які будуть визначені керівництвом держави. Батальйони тероборони на 70% укомплектовані особовим складом. Тривають роботи щодо їх подальшої комплектації. Спільно з райдержадміністраціями і територіальним громадами визначені місця розташування батальйонів бригад ТрО та виділені приміщення у чотирьох районах області та в Полтаві. Триває процедура укладання договорів оренди та технічного оснащення.

На чергову сесію обласної ради планують винести питання щодо виділення коштів для забезпечення бригади територіальної оборони. Кошти виділятимуть відповідно до поданих пропозицій. Зокрема, насамперед враховуватимуть першочергові потреби бригади.

Полтавська ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень