Формат і тематику Другого фестивалю ідей розвитку громад Полтавської області «IDEA FEST Poltava region – 2022» обговорили учасники робочої наради

Дата: 17.01.2022 10:40
Кількість переглядів: 297

У Полтаві, за ініціативи Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування та підтримки обласної ради, відбулася робоча нарада щодо проведення Другого фестивалю ідей розвитку громад Полтавської області «IDEA FEST Poltava region – 2022».

Фото без опису

У заході взяли участь голова обласної ради, голова Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Олександр Біленький, заступниця голови обласної ради Лілія Руроєва, заступник керівника апарату ? керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тетяна Паутова, представники територіальних громад області, громадських організацій, журналісти.

Ліля Руроєва ознайомила присутніх з форматом проведення фестивалю ідей у 2022 році. За її словами, організатори – Асоціація «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування», Полтавська обласна рада та КУ «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради – врахували побажання учасників минулорічного фестивалю та дещо змінили формат проведення.

«У 2022 році плануємо провести фестиваль не за один день, а хочемо впродовж лютого – липня організувати тижневі фахові майстерні. Підсумковий форум відбудеться 15 липня. 17 тижнів на 17 локаціях за різними напрямками будемо спільно обговорювати та продукувати ідеї. Орієнтовна кількість учасників, яких ми плануємо залучити до цього піврічного проєкту, – близько 1200 осіб. Це будуть представники територіальних громад, громадських організацій, бізнесу, донорських організацій», – зазначила Лілія Руроєва.

На думку голови обласної ради, під час формування тематики фахових майстерень, варто зробити акцент на практичному аспекті, щоб спільно продукувати креативні ідеї.

«Я не хочу декларацій. Якщо ми збиратимемося на кожній локації і просто говоритимемо, то це не цікаво. На першому щаблі повинні бути предметність і практичні навички. У нас громадських бюджетів достатньо багато, це такі міні-проєкти. Макро-проєкти, в нашому розумінні, – це проєкти ДФРР і обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області. Щоб вони відрізнялися і не були одноманітними, ми повинні підходити до всього предметно. Тобто, щоб під час обговорень учасники розглядали і проблематику, і наводили приклади успішних практик. Тому модератори фахових майстерень повинні бути готовими до різних напрямків, зокрема й показувати свою успішність», – наголосив Олександр Біленький.

Під час наради учасники висловили свої побажання щодо локацій, спікерів, обмінялися думками та сформували попередній план проведення фахових майстерень.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень