У новому році зросли мінімальні пенсійні виплати ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які мають інвалідність

Дата: 13.01.2022 10:42
Кількість переглядів: 457

Із 1 січня 2022 року на Полтавщині почали виплачувати підвищені на підставі урядової постанови від 9 грудня 2021 р. № 1307 державні пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У результаті 445 мешканців області одержуватимуть виплати, збільшені, в середньому, на 2613 грн.

Фото без опису

При цьому доцільно нагадати, що з 1 липня минулого, 2021 року, частково набув чинності Закон України «Про внесення змін до закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», у результаті чого підвищувався мінімальний розмір пенсій по інвалідності внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З 1 січня 2022 року зазначений закон почав діяти в повному обсязі, і перерахунок (за доцільності) був проведений решті осіб з інвалідністю – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та членам сімей зазначених осіб. Однією з основних умов такого перерахунку стала наявність в матеріалах пенсійної справи довідки про відсоток втрати працездатності, встановлений органами МСЕК.

Віднині розмір пенсійної виплати розраховується з урахуванням п’ятикратної мінімальної заробітної плати, законодавчо встановленої на 1 січня відповідного року. 

Наразі на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області перебуває 2969 осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яким встановлено групу інвалідності внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням зазначених робіт.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень