Відбулася п'ятнадцята бюджетна сесія Мачухівської сільської ради

Дата: 22.12.2021 17:33
Кількість переглядів: 1242

22 грудня під головуванням Валерія Білоконя відбулося виїзне засідання п'ятнадцятої сесії Мачухівської сільської ради восьмого скликання Полтавського району. Його провели в Калашниківському будинку культури. Явка була як ніколи високою, із 22 депутатів на пленарне засідання прибуло 20 депутатів. Традиційно у засіданні взяли участь і старости, начальники відділів та управлінь громади.

Фото без опису

 

На розгляд народних обранців винесли більше 80 питань. Проте головне з них – бюджет Мачухівської громади на 2022 рік.

 

Про особливості головного фінансового документу розповіла начальник відділу сільської ради Галина Данько. За її словами доходна і видаткова частини складають у сумі 92 мільйонів 473 тисяч гривень. Серед пріоритетних напрямків фінансування, як і в попередніх роках, є соціальна сфера.  

Збільшили фінансування на освіту і культуру, ремонт доріг, освітлення вулиць та ряд інших нагальних питань громади. Загалом бюджет на 2022 рік на 20 мільйонів більше ніж у цьому році, - зазначив голова Мачухівської територіальної громади Валерій Білокінь. За головний фінансовий документ депутати проголосували майже одноголосно, утримався лише один, проти – не має. Більшість депутатів зазначили, що бюджет на 2022 рік є одним із найкращих і збалансованим за останні багато років. Було лише одне побажання, щоб депутати, всіх комісій отримували проект рішення на кілька днів раніше.

 

Без жвавих обговорень та сперечань народні обранці проголосували і за план соціально-економічного розвитку на 2022 рік, що є свідченням наполегливої та змістовної роботи депутатів під час засідання профільних комісій.

Загалом останнє засідання сесії в цьому році пройшло зважено, а робота була конструктивна. За доволі невеликий час депутати затвердили більше десятка найрізноманітніших програм. Серед них програма розвитку фізичної культури і спорту; "Шкільний автобус"; роботи з обдарованою молоддю на 2021 – 2023 роки; оздоровлення і відпочинку; та ряд інших.

 

На пленарному засіданні депутати розглянули та затвердили близько 50 земельних питання.

 

Наприкінці сесії до своїх колег звернувся депутат Мачухівської сільської ради Володимир Андрієнко. Він зачитав звернення до депутатів Верховної ради від представників партії "Довіра". В ньому йдеться про обурення полтавців деякими законодавчими ініціативами, що нині розглядаються в парламенті і мають на меті збільшити тягар на місцеві бюджети. Зокрема зараз на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект №5849 щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Мова йде про соціальний захист населення у зв'язку з утворенням Національної соціальної сервісної служби. Таке звернення депутати підтримали одноголосно.

 

По завершенню сесії голова Мачухівської громади Валерій Білокінь подякував депутатам за плідну роботу протягом всього року, та висловив сподівання, що наступний, 2022-й, буде не менш результативним. Ну, і звичайно ж голова привітав усіх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень