На території Мачухівської ТГ запроваджено ряд обмежувальних протиепідемічних заходів

Дата: 09.12.2021 16:41
Кількість переглядів: 553

З огляду на епідемічну ситуацію на території Мачухівської територіальної громади встановлено та запроваджено ряд обмежувальних протиепідемічних заходів. Це офіційно було затверджено протоколом на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мачухівської сільської ради.

 



ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОН

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

МАЧУХІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

вул. Історична,1 с.Мачухи 38754 тел./факс (05322) тел.64-42-33

E-mail: mrada@machtg.gov.ua, Код ЄДРПОУ 41858617

 

Протокол № 36

засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мачухівської сільської ради

 

03.12.2021 року                                                                                                     с. Мачухи

 

Місце проведення: Мачухівська сільська рада

Початок засідання: 11.00 год.

 

Присутні:

Головуючий: Павленко В.І.

Секретар: Корнієнко В.П.

Всього членів 8, з них присутніх 6

 

Засідання комісії проводилось з урахуванням карантинних обмежень та обов’язковим дотриманням необхідних протиепідемічних заходів

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Про епідемічну ситуацію на території Мачухівської об’єднаної територіальної громади, та дотримання обмежувальних заходів віднесених до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

СЛУХАЛИ:

 

Інформацію Павленка Володимира Івановича, керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Мачухівської ТГ, першого заступника сільського голови, який проінформував присутніх, про здійснення та дотримання заходів у межах та обсягах, що необхідні для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, також він наголосив, що Мачухівська ОТГ знаходиться в «помаранчевого» рівні епідемічної небезпеки та виконання заходів, передбачених запобіганню поширенню на території ОТГ гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. продовжується масова вакцинація населення від коронавірусу.

 

ВИРІШИЛИ:

 

З огляду на епідемічну ситуацію на території Мачухівської об’єднаної територіальної громади, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та від 21.04.2021 р. № 405                                «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», на підприємствах організацій усіх форм власності, у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, незалежно від форм власності, з 00 год. 00 хв. 06 грудня 2021 року, заборонити:

 

1. Проведення всіх масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів, крім проведення атестації здобувачів у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (виключно з апробаційним проведенням єдиного державного кваліфікаційного іспиту) і тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “Крок” (далі - атестація здобувачів), проведення заходів з оцінювання якості освіти (пробного зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання тощо), проведення яких належить до завдань Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів (далі - заходи з оцінювання якості освіти), проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

 

2. Приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури».

 

3. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос».

 

4. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, в яких усі допущені до роботи в закладі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або виданий в установленому Міністерством охорони здоров’я порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (далі - документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини), який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або одужання особи від зазначеної хвороби; або виданий в установленому Міністерством охорони здоров’я порядку висновок лікаря щодо наявності абсолютних протипоказань до вакцинації проти COVID-19 (далі - медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID-19).

 

5. Приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

 

6. Рекомендувати сільському голові, керівникам підприємств, організацій навчальних, дошкільних підрозділів усіх форм власності:

6.1. Проводити перевірку наявності сертифіката про проведення вакцинації однією, двома дозами вакцини, що зареєстрована на території Держави, сертифікат про одужання від COVID-19, висновок лікаря щодо наявності абсолютних протипоказань до вакцинації проти COVID-19, негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена;

6.2. Відсторонити від роботи без збереження заробітної плати працівників у яких відсутній сертифікати про проведення вакцинації однією, двома дозами вакцини, що зареєстрована на території Держави.

За виключенням працівників, що мають сертифікат про одужання від COVID-19, висновок лікаря щодо наявності абсолютних протипоказань до вакцинації проти COVID-19, негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена.

 

7. Надавати рекомендації суб’єктам господарювання, громадським організаціям, громадянам тощо щодо необхідності та правильного застосування вимог протиепідемічних заходів при провадженні своєї діяльності, особливо при  масовому скупченні людей.

 

8. Рішення набирає чинності з 6 грудня 2021 року.

 

9. Старостам Мачухівської територіальної громади проінформувати мешканців відповідних населених пунктів про прийняте рішення.

 

10. Загальний контроль за виконанням цього рішення покласти першого заступника сільського голови Павленка В.І.

 

 

 

 

В.о голови комісії                                         / підпис/                    Володимир ПАВЛЕНКО

 

 

Секретар комісії                                         /підпис/                        Володимир КОРНІЄНКО

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень