Із 6 грудня набирають чинності нові карантинні правила

Дата: 30.11.2021 16:44
Кількість переглядів: 648

 Минулого тижня Кабмін оновив правила карантину для «жовтої» й «помаранчевої» зон. Нові правила стосуються насамперед невакцинованих українців. Уряд вимушений посилити заходи карантину, щоб зменшити навантаження на медичну систему, а також стимулювати подальшу вакцинацію. Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов більш детально розповів про зміни, які стосуються «помаранчевої» зони, в якій зараз перебуває Полтавщина.

«Із 6 грудня громадські заклади, спортзали, басейни, ресторани, заклади культури можуть працювати й проводити масові заходи лише за умови вакцинації 100% персоналу мінімум однією дозою або за наявності негативного ПЛР тесту чи сертифіката про одужання, – розповів Олег Синєгубов. – Відвідувачі теж повинні бути вакциновані або мати сертифікат про одужання чи негативний тест. У «зеленій» і «жовтій» зонах у міському, внутрішньо обласному й  міжобласному громадському транспорті дозволено перевозити пасажирів не більше, ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50% місць для стояння».

Заклади освіти області зможуть працювати, якщо в них вакциновано 100% персоналу хоча б однією дозою. Із 1245 закладів освіти на Полтавщині у 906 установах 100% працівників вакциновані мінімум однією дозою. Карантин у школах впроваджуватиметься, якщо на самоізоляції перебуватиме більше 50% учнів і працівників.

Змінили також терміни дії сертифікатів. Тепер «жовтий» сертифікат діятиме 30 днів, «зелений» і міжнародне свідоцтво про вакцинацію або іноземний COVID-сертифікат чинні рік. Негативний результат ПЛР тесту або експрес-тест чинні три доби (72 години). Сертифікат про одужання від COVID-19 – 105 днів із дати встановлення діагнозу.

Для дотримання карантинних вимог бізнес має перевіряти в усіх відвідувачів COVID-сертифікати, зчитуючи QR-код мобільним додатком Дія. У разі відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів передбачений штраф від 34 000 до 170 000 гривень для власників закладу.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в області.

«Рівень захворюваності на COVID-19 від 800 до тисячі нових випадків щодня. Маємо завантажену систему охорони здоров’я. 1222 людини перебуває на лікуванні в медичних закладах області, маємо сьогодні понад 110 осіб у реанімації, – розповів Віктор Лисак. – Ведеться моніторинг захворюваності на коронавірус серед щеплених. Частка осіб, які вакциновані й потрапляють у лікарні, невелика – до 5 осіб у день. В основному вони мають супутні патології».

Полтавська ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень