В Україні створять Альбом безбар’єрних рішеень

Дата: 25.11.2021 10:22
Кількість переглядів: 491

ГО «Безбарезбар’єрність» та урбан-бюро Big City Lab підписали договір на розробку Альбому безбар’єрних рішень, який стане керівництвом зі створення зручного, дружнього до усіх без виключення громадського простору.

Нульовим етапом роботи над Альбомом стало «Дослідження доступності міських просторів», презентоване влітку https://bit.ly/3rxUZ40. Воно, зокрема:

допомогло визначити, з якими саме бар’єрами найчастіше стикаються різні міські жителі, в тому числі люди з інвалідністю, літні люди, сім’ї з дітьми тощо

а також показало, що створення зручного, комфортного для усіх простору без розуміння людського різноманіття – місія неможлива

Тому одна із цілей Альбому – розібратися в основних потребах користувачів публічного простору та принципах проєктування, які включатимуть кращі безбар’єрні рішення та практики.

У підсумку буде створено продукт, який стане орієнтиром для усіх, хто хоче і може впливати на доступність публічних просторів – архітекторів, проєктувальників, будівельників, замовників, держслужбовців та активних громадян, які опікуються питаннями безбар’єрності та адвокатують зміни.

«Альбом безбар’єрних рішень стане інструментом, який розповідатиме просто про складні речі, і пропонуватиме практичні рішення», - зазначила під час підписання договору виконавча директорка громадської організації Оксана Збітнєва.

Альбом безбар’єрних рішень створюється в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». Проєкт реалізується громадською організацією Безбар'єрність спільно з Мінрегіон за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

 

ГО «Безбар’єрність»Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень