Територіальні громади області закликали стати активними учасниками залучення коштів міжнародних організацій

Дата: 25.11.2021 10:20
Кількість переглядів: 467

Полтавська область має довгу та успішну історію співпраці з міжнародними партнерами та фінансовими організаціями. Наразі на території області впроваджується понад 82 проєкти із залучення міжнародної технічної та фінансової допомоги.

Стратегічними партнерами області виступають: Європейський Союз — 29 ініціатив, Уряд Федеративної Республіки Німеччини – 13 ініціатив, Уряд США — 9 ініціатив, Уряд Швейцарської Конфедерації – 7 ініціатив, Уряд Канади – 4 проєкти, Уряд Швеції – 3 проєкти, та багато інших міжнародних партнерів. Про це сьогодні, 24 листопада, говорили під час круглого столу із залучення міжнародної технічної та фінансової допомоги для розвитку громад та територій.

«Питання залучення ресурсів партнерів з розвитку, в тому числі й міжнародних є надзвичайно актуальним для нашої області. Адже часто саме  грантові ресурси, міжнародна технічна та фінансова допомога мають вагоме значення для фінансування різноманітних проєктів у сфері місцевого розвитку», - зазначив заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін.

Також він додав, що до участі в круглому столі, крім представників 60 територіальних громад області запрошено директорку компанії «Центр розвитку «ЧАС ЗМІН», засновницю Школи з написання грантових проєктів пані Мар’яну Кобелю, яка розповіла про основні аспекти успішного залучення в громади міжнародної фінансової допомоги. 

Наразі із 60 територіальних громад області 34 є активними учасниками  залучення міжнародних грантових коштів. Серед лідерів - Миргородська територіальна громада, яка на сьогодні реалізує 15 міжнародних проєктів, Кременчуцька, Полтавська та Пирятинська – по 10 проєктів. Про це зазначила у своїй доповіді виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного  розвитку та залучення інвестицій Полтавської ОДА Олена Онупко. 

Нагадаємо, найближчим часом передбачено відкриття проєкту «Програма з відновлення України», яка фінансується Європейським інвестиційним банком. Територіальні громади області, які подадуть якісні проєкти та виграють гранти матимуть можливість залучити кошти на будівництво чи відновлення лікарень, шкіл, будинків культури, житла для внутрішньо переміщених осіб, проведення заходів з енергоефективності. Оголошення про відкриття  програми відбудеться вже найближчим часом.

"З метою широкого інформування зацікавлених груп Департаментом економрозвитку наразі розробляється щомісячний інформаційний вісник «Актуальні гранти», який можна буде завантажити зі сторінки Департаменту в соціальній мережі", - повідомила Олена Онупко.

 

Полтавська ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень