Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє

Дата: 21.09.2021 10:35
Кількість переглядів: 2313

Головне управління ДПС у Полтавській області з метою забезпечення своєчасної оплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях звертається з пропозиціями щодо проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців Вашої громади.

Відповідно до ст. 265 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02 грудня 2010 року (далі - ПКУ) податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.

На сьогодні податківці Полтавщини сформували 424591 податкове повідомлення-рішення по податку на майно, які були надіслані платникам податків до 1 липня 2021 року. У сформованих платіжках зазначаються відповідні платіжні реквізити для сплати нарахованих податків.

Нагадуємо, за нерухомість доведеться заплатити власникам об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

За транспортний податок сплачують фізичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

Земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування проводяться за місцезнаходження земельної ділянки.                                    

Звертаємо Вашу увагу, що демократичний розвиток країни передбачає ефективне функціонування територіальних громад, здатних вирішувати питанні самоврядного розвитку. Така здатність потребує відповідного фінансового забезпечення, що реалізується через формування доходів місцевих бюджетів, першорядне місце в якому займає податок на майно.

Інформуємо про необхідність своєчасної оплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб, погашення податкового боргу, забезпечити підвищення ефективності бюджетно-податкового планування та сприяти виявленню резервів зростання податкового потенціалу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень