Стартувало онлайн-голосування за проєкти «Громада своїми руками» у конкурсі мінігрантів від ДТЕК

Дата: 10.06.2021 13:26
Кількість переглядів: 2852

7 червня розпочалося онлайн-голосування за проєкти конкурсу грантів ДТЕК «Громада своїми руками». До 20 червня кожен житель може віддати свій голос за обраний проєкт. Заявки мешканців Мачухівської громади можна переглянути за посиланням https://spp-dtek.com.ua/golosovanie/?territory=355.  

Нагадаємо, що «Громада своїми руками» — це конкурс грантів від ДТЕК для благоустрою та розвитку співпраці між мешканцями, бізнесом й адміністраціями на місцях. Він покликаний активізувати місцевих жителів для поліпшення соціальної інфраструктури. У кожного була можливість подати заявку на реалізацію проєкту для благоустрою громади, після чого конкурсна комісія визначить проєкти-переможці, яким буде надано фінансування. Сума одного гранту може досягати 80 тис. грн.

— З 2014 року ДТЕК Нафтогаз — надійний партнер для нашої громади. Минулоріч нам запропонувала нову форму співробітництва — конкурс мінігрантів «Громада своїми руками». Ми реалізували чотири ініціативи мешканців загальною вартістю понад 250 тис. грн. Сподіваємося, що цього року також матимемо гарні проєкти на користь громаді, — зазначає голова Мачухівської ТГ Валерій Білокінь.

Мешканці Мачухівської громади подали 16 заявок. 

  1. «Вільна Wi-Fi зона» — облаштування культурного простору з альтанкою і лавкою у парку перед будинком культури в Мачухах. Автор — Віра Бригида.
  2. «Облаштування освітлення стели та прилеглої території на в’їзді в с. Мачухи» — встановлення LED ліхтарів на сонячних батареях для підсвічення стели у темний час. Автор — Володимир Сіровський.
  3. «За активний та здоровий спосіб життя: влаштування вуличного спортивного майданчика» — створення сучасного майданчика для дітей по вулиці Шевченка у Мачухах. Автор — Олександр Білокінь.
  4. «Освітлення вулиці Степової у с. Миколаївка» — встановлення LED ліхтарів на сонячних батареях для комфортного пересування у темний час доби. Автор — Валентина Добросол.
  5. «Зелена громада» — створення зелених острівків з декоративними рослинами у Мачухах і Миколаївці. Автор — Світлана Власенко.
  6. «Меблі для медпункту» — виготовлення корпусних меблів і висадження кімнатних рослин для фельдшерсько-акушерського пункту в селі Кованчик. Автор — Людмила Дорошенко.
  7. «Дитячі посмішки» — дитячий майданчик для малечі вулиці Шлях і прилеглих провулків у Мачухах. Автор — Олександр Шевченко.
  8. «Безпечний округ» — захищене життя громадян — встановлення відеоспостереження на виїздах з села, посилення безпеки на дорогах і дитячих майданчиках на території 1-го окрузу Мачухівської ТГ. Автор — Олександр Шевченко.
  9. «Тренажерний зал під відкритим небом» — встановлення на території шкільного стадіону Калашниківського НВК вуличних тренажерів. Автор — Ігор Ангелов.
  10. «Затишний перестанок» — встановлення павільйону автобусної зупинки по вулиці Пушкіна у Миколаївці. Автор — Ілона Худолій.
  11. «Встановлення роздягалень біля футбольного поля» — встановлення роздягалень на стадіоні у Мачухах. Автор — Володимир Шаповал.
  12. «Ми любимо Мачухи» — оновлення зупинки громадського транспорту у центрі села Мачухи на розі вулиці Центральної. Автор — Володимир Солоп.
  13. «Дитячі мрії» — влаштування дитячого ігрового майданчика для дітей молодшого шкільного віку на території Мачухівського НВК. Автор — Юлія Бувалкіна.
  14. «Ігровий спортивний майданчик» — створення спортивного ігрового майданчика на подвір’ї дошкільного підрозділу «Усмішка» Мачухівського НВК. Автор — Тетяна Голуб.
  15. «Разом ми сила: облаштування місця відпочинку» — облаштування дитячого майданчика та спортивної зони на виїзді села на розі вулиці Пушкіна у Мачухах. Автор — Інна Найко.
  16. «Баскетбольне поле «BASKET» — створення баскетбольного майданчика у Кованчику порчу з парком фізичного розвитку «Здоров’я». Автор — Ірина Власюк.

Кожен має можливість з одного пристрою (телефон, планшет) проголосувати за улюблений проєкт лише один раз. Натомість з того ж самого пристрою можна обрати відразу декілька проєктів і віддати за них свої голоси. 

Цьогоріч особливий акцент у проєкті приділено аспекту створення безбар’єрного середовища, інклюзивності в широкому сенсі. Це передбачає розвиток доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення.

Всього ДТЕК Нафтогаз отримав понад 50 заявок на участь у конкурсі від громад на територіях присутності.

ДТЕК як соціально відповідальний бізнес, зацікавлений у сталому розвитку територій, підтримує проєкти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності регіонів, якості життя в містах і населених пунктах. Проєкт «Громада своїми руками» об’єднує людей довкола ідеї покращення їхніх міст і сіл. 2021 року понад 8000 людей стали членами ініціативних груп, які розробили і подали заявки на участь у конкурсі.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень