Боротьба з амброзією полинолистою!

Дата: 09.06.2020 15:45
Кількість переглядів: 1014

#ЕкологіяМачухівськоїОТГ_ІНФОРМУЄ

Фото без опису!!

  Увага!

         Мачухівська сільська рада закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану наших сіл до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану наших сіл. Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.

         Механічний метод: скошування, дискування, багаторазове культивування (пар, напівпар).

         Біологічний метод полягає у використанні гриба Albugo tragopogonis L. – збудника білої іржі, амброзієвої совки (Tarochidia candefacta Hubn) і амброзієвого листоїда (Zygogramma saturalis).

        Для контролю засміченості амброзії полинолистої у посівах сільськогосподарських культур використовують хімічний метод. У «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» є багато гербіцидів різної дії які ефективно контролюють амброзію полинолисту.

        Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів територію.

        Нагадуємо мешканцям приватних секторів, власникам дачних та інших земельних ділянок про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства. Особи і громадяни, які порушують комплекс карантинних заходів, притягуються до відповідальності. Згідно з КУпАП (ст.105) «Порушення вимог щодо виконання фітосанітарних заходів» тягне за собою накладення штрафу  на громадян від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів,  а на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів.     

         Виконавчий комітет Мачухівської сільської ради звертається до мешканців сіл не зволікати, якщо бачите на подвір'ї чи на вулиці біля Вашого двору небезпечну рослину та вживати заходи щодо боротьби з амброзією, не допускати її розповсюдження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень